eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kádár Béla: A fiatal politikusoknak kevés fogalmuk van az általuk irányított területről

Az Antall-kormány nemzetközi gazdasági minisztere szerint Magyarországon erkölcsi és vezetési válság van. Kádár Béla akadémikus szerint az utóbbit jól mutatja, hogy a fiatal, hozzá nem értő politikai döntéshozóknak kevés fogalmuk van az általuk irányított területről.

Az emberek nagy többsége nincs tisztában azzal, milyen nehéz gazdasági helyzetben van az ország, és milyen szűk a mozgástere - mondta az InfoRádiónak Kádár Béla akadémikus. Az Antall-kormány nemzetközi gazdasági minisztere hozzátette: sokkal több akadályt kell a fejlődés útjából ma eltávolítani, mint azt akár tíz évvel ezelőtt gondoltuk volna.

A szakértő szerint Magyarországon a térség államaiban tapasztaltnál azért rosszabb a helyzet, mert a gazdasági válságot kiváltó okok itt mélyebb gyökerűek. A többi országban nem számolták fel ilyen mértékben az állam szabályozó-felügyelő szerepét - fogalmazott.

Először is az erkölcsi aknamezőt kell felszámolni, hiszen Magyarország a korrupció, a tisztességtelen üzleti magatartás és a fogyasztói értékrend szempontjából igen rosszul áll - vélekedett Kádár Béla.

Az akadémikus szerint leromlott a vezetés színvonala is, a politikai kinevezések nyomán a vezetői pozíciókba került döntéshozóknak ugyanis csak kevés fogalmuk van az általuk irányított területről. Ebből fakad az a sok baki, ami a gombamód elszaporodott kormányprogramok és projektek meghiúsulásában tükröződik - magyarázta.

Az Antall-kormány nemzetközi gazdasági minisztere szerint az ország jelenlegi helyzetében keményem meg kell dolgozni a szebb jövőért, és egy éven belül nem várható javulás. Hozzáfűzte: a kormányra készülő erőktől az utóbbi időben már hallott olyan kijelentéseket, amelyek nem választási kampánycélokat, hanem kormányzati szándékot jeleztek.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×