eur:
389.71
usd:
363.92
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Zuschlag-per - Szilvásy szerint Zuschlag nem tudta, hogy lehallgatják

A volt titokminiszter szerint Zuschlag János egykori szocialista képviselő nem tudhatta, hogy lehallgatják a telefonját. Szilvásy György a Zuschlag-per hétfői, kecskeméti tárgyalásán nehezményezte, hogy nyílt tárgyaláson beszélnek a nemzetbiztonsági szolgálat által végzett lehallgatásról.

Kevéssé hihető, hogy Zuschlag János tudomást szerzett arról: lehallgatják a telefonbeszélgetéseit, a nemzetbiztonsági szolgálat erről biztosan nem értesítette - mondta a tanúként kihallgatott Szilvásy György.

A lehallgatást megrendelő szervezet szivárogtathatta ki ezt az információt - vélekedett a volt miniszter, azonban hozzáfűzte azt is, hogy szerinte ez nem történt meg.

Szilvásy György kifogásolta, hogy a lehallgatásról nem zárt körben kérdezik, mint fogalmazott: "nem tartom korrektnek ennek a kérdéskörnek nyílt tárgyaláson történő felvetését".

A perben egy tanú és a másodrendű vádlott is azt állította, hogy Zuschlag János korábban arról beszélt nekik: Szilvásy György értesítette őt a telefonlehallgatásról.

Szilvásy György szerint, a bíró kérdései után az ügyész azért kérdezett rá ismételten a lehallgatásokra, mert "a kamerák előtt" folyik a per.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×