INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Veres János vezeti az MSZP szabolcsi választási listáját

InfoRádió / MTI
Veres János volt pénzügyminiszter vezeti az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listáját a jövő évi országgyűlési választáson - jelentette be Szabados József, a párt megyei kampányfőnöke, országgyűlési képviselő.

A megyei szocialisták döntöttek az egyéni választókerületekben induló jelöltekről, a kampánystábok pedig már mindenütt felálltak - közölte a kampányfőnök. Eszerint a szabolcsi megyeszékhely egyes számú választókörzetben Jeszenszky András, míg a kettesben Tukacs István indul.

A tiszavasvári kerületben Juhász Ferencet, a nagykállóiban Demendi Lászlót, a baktalórántháziban Gazda Lászlót, a nyírbátoriban Veres Jánost, a kisvárdaiban Szép Bélát, a vásárosnaményiban Legény Zsoltot, a mátészalkaiban Kárpáti Tibort, a fehérgyarmatiban pedig Hopka Andrást, Tiszabecs polgármesterét jelöli a párt.

Szabados József hozzátette: az összesen 27 képviselőt számláló megyei lista első helyén Veres János van, őt Gazda László, Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester, Demendi László, valamint Kárpáti Tibor követi.

A szocialista képviselő a tájékoztatón ismertette az MSZP november közepén induló, "Tesszük, amit tennünk kell!" címet viselő tájékoztató és elszámoló kampányának részleteit is. Ezzel kapcsolatban elmondta: ez még nem az "éles" kampány, a párt programja várhatóan februárban indul el, amely már a jelöltek szerepeltetésével fog zajlani.

Az összes háztartásba eljuttatandó kiadvánnyal éreztetni szeretnénk, hogy a kormány kemény volt a válsággal szemben, de szolidáris volt azokkal, akik támogatásra szorultak - jelentette ki. "Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket" - fogalmazta meg a program fő üzenetét a politikus, aki szerint az MSZP az a párt, amelyre számíthatnak a bajba jutott emberek, ugyanakkor érvényesíti a szociáldemokrata értékeket.

A képviselő hozzátette: az MSZP nem a Fidesszel birkózik, nem kíván nagyokat mondani, és nem akar reagálni a korábban megjelent, "Önnek joga van tudni!" című ellenzéki kiadványra sem.

A címlapról ajánljuk