INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

"Tesszük, amit tennünk kell" - kampányol az MSZP

Infostart / InfoRádió
Tájékoztató kampányt kezd november közepétől az MSZP a Bajnai-kormány eredményeiről. A Fidesz szerint a kormánynak inkább le kellene mondania.

A jövő évi büdzsé sarokszámairól, illetve módosító indítványairól szóló szavazás új szakaszra ad lehetőséget az MSZP politikájában - mondta Lendvai Ildikó pártelnök.

Kedden nem egy egyszerű parlamenti szavazás történt: a korábbi vállalásaink valósággá váltak, a tervek számokká. Megszülettek a döntések arról, hogyan tud az MSZP és az MSZP kormánya továbblépni a válság elleni védelemben, a családok védelmében - hangsúlyozta a politikus.

Az MSZP elnöke szerint ennek az új szakasznak a kezdetét jelzik a november közepén megjelenő óriásplakátok, sajtóhirdetések és a háztartásokba eljuttatandó tájékoztató füzetek, amelyek a Bajnai-kormány eredményeit hivatottak bemutatni. A "Tesszük, amit tennünk kell" szlogenű kampányban az MSZP a többi között a személyi jövedelemadó, a távhő áfájának és a vállalkozók járulékterheinek csökkentéséről számol be.

A Fidesz szerint ha a kormány valóban azt tenné, amit tennie kell, akkor minél előbb lemondana, mert ezt várja tőle az ország - reagált Lendvai Ildikó szavaira Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Jól látszik, hogy az elkövetkezendő néhány hónapban a kormány már csak ingatlanügynöki tevékenységet kíván folytatni. A kormányzás és Magyarország jövője eddig sem érdekelte őket. Csak magukkal vannak elfoglalva, és csak azon vannak, hogy valahogy elbukdácsoljanak a 2010-es választásokig - mondta Szijjártó Péter.

Az MSZP tájékoztató kampányának költségeiről Lendvai Ildikó elmondta, hogy a füzet postaköltséggel együtt lakásonként 12 forintba kerül, de emellett plakátok és sajtóhirdetések is lesznek, így a kampány összköltsége 80 millió forint, amelyet a párt fizet.


A címlapról ajánljuk