eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kormánykézen marad Balatonőszöd

A kormány nem adja el az állami üdülőket - mondta sajtótájékoztatóján Szollár Domokos kormányszóvivő. A Magyar Nemzetben megjelent állításokat cáfolva elmondta, a vagyonkezelő továbbra is az állam lesz, több üdülő üzemeltetését azonban elveszik a Miniszterelnöki Hivataltól.

Szollár Domokos kormányszóvivő cáfolta a Magyar Nemzet azon értesülését, hogy a kormány az állami üdülővagyon értékesítésére készül. Elmondta: az üdülők üzemeltetését végző Miniszterelnöki Hivatal Központi Szolgáltatási Főigazgatósága a megszorítások miatt jövőre két milliárd forinttal kevesebb támogatást kap, ezért az üdülők fenntartására is egy milliárd forinttal kevesebb jut. Ezért 13 üdülő üzemeltetését más cég végzi majd a jövőben.

Az, hogy melyik cég lehet az új üzemeltető, egy közbeszerzési eljárás során dől el. Szollár Domokos hangsúlyozta, a vagyonkezelési jog megmarad a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságon. A kiszervezés a Balatonőszödi kormányüdülőt és a tihanyi Honti Villát nem érinti. A kormányszóvivő azt mondta, a döntésre a takarékosság miatt volt szükség, továbbá úgy gondolják, jobb, ha az üzemeltetést egy erre szakosodott cég végzi.

Hozzátette, a kormány célja, hogy az új üzemeltető az üdülők dolgozóinak legalább felét vegye át. Emellett a köztisztviselők továbbra is a megszokott módon vehetik majd igénybe az üdülőket.

További hét üdülő üzemeltetése pedig más minisztériumhoz, illetve állami szervhez kerül. A Tabáni Teniszcentert viszont bezárja a kormány.

Szollár Domokos elmondta, a Magyar Nemzet cikkében megfogalmazott állítással ellentétben egy üdülő sem kerül a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×