eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ma kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe

Csaknem 400 esemény szerepel a Magyar Tudomány Ünnepe ma kezdődő idei programjában, amelyet a Kreativitás és innováció 2009-es európai évéhez csatlakozva Tudomány és innovatív környezet mottóval rendeznek. November 30-ig a debreceni és budapesti két fő helyszín mellett, Miskolc, Szeged, Veszprém és több más város ad otthont az eseményeknek.

A mai debreceni megnyitón Nagy András, a torontói Mount Sinai Kórház kutatója Az őssejtek biológiája címmel tart előadást az orvosi kutatások legígéretesebb ágáról. Az őssejteknek szentelik a délutáni konferenciát is, amelyen a tudományos eredmények és terápiás remények mellett az őssejtkutatások filozófiai és etikai aspektusairól is szó lesz.

Az Akadémia 1997 óta emlékezik meg a Magyar Tudomány Ünnepéről, 2003-ban pedig az Országgyűlés hivatalosan a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította november 3-át, azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak éves jövedelmét ajánlotta fel a tudós társaság megalapítására.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×