eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tarlós: Nem kívánunk részt venni a felügyelőbizottságokban zajló vircsaftban

A Fidesz-KDNP visszahívja a fővárosi tulajdonban lévő vállalatoktól az általa delegált felügyelőbizottsági tagokat. Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az InfoRádiónak elmondta: döntésükkel minden felügyelőbizottság működőképes marad. A politikus hozzátette: az ügyészség már elrendelt nyomozásokat a gyanús ügyekben, ezért önmagában is valótlanságnak tartja, hogy ebben a helyzetben az MSZP "egy karmesterszerű mozdulattal ellenzéknek nyilvánítja magát".

Visszahívja tagjait a Fidesz minden fővárosi cég felügyelőbizottságából - jelentette be a Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén. Tarlós István azzal összefüggésben közölte ezt, hogy Steiner Pál MSZP-s frakcióvezető ideiglenes bizottság felállítását javasolta a kizárólagos fővárosi tulajdonban lévő cégek és intézmények szerződéskötési gyakorlatának felülvizsgálatára. A szocialista politikus javaslata szerint a paritásos testület elnöke ő, társelnöke Tarlós István lett volna.

Ne akarják átvilágítani azok a saját tevékenységüket és úgy feltüntetni a dolgot, mintha ezzel ők lennének az igazság bajnokai, akik évekig akadályoztak minden vizsgálatot, és akik már 15 éve felügyelnek olyan területeket, ahol korrupciós ügyek sokasága merült fel - indokolta a döntést az InfoRádiónak Tarlós István, aki úgy fogalmazott, hogy a szocialisták felügyelete mellett "talicskával hordták ki a milliárdokat a vállalatokból, és ők asszisztáltak ahhoz, hogy a titokszobákban őrizgessék a közpénzen költött szerződéseket és számlákat".

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője hozzátette: az ügyészség már elrendelt nyomozásokat a gyanús ügyekben, ezért önmagában is valótlanságnak tartja, hogy ebben a helyzetben az MSZP "egy karmesterszerű mozdulattal ellenzéknek nyilvánítja magát". Úgy véli, a szocialisták azzal akarják a közvéleményt félrevezetni, hogy az ellenzék akadályozza az átvilágítási törekvéseiket. Ez szélhámosság - fűzte hozzá a politikus.

Ez nem egy átvilágítási, hanem egy megúszhatósági program - vélekedett Tarlós István, aki hangsúlyozta: a fővárosi ellenzék megelégszik azzal, hogy az ügyészség átvilágítási programját nem akadályozza az MSZP.

Tarlós István kiemelte, hogy döntésükkel valamennyi felügyelőbizottság működőképes marad. Mint fogalmazott, a tíztagú BKV felügyelőbizottságnak egy ellenzéki tagja van, vagyis "nyugodtan csinálhatják tovább a vircsaftot, amiben mi nem kívánunk részt venni".

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×