eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lemondott az ORTT elnöke

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László. A médiahatóság vezetője már tegnap azt mondta az InfoRádiónak a jövőjét érintő kérdésre, hogy mérlegeli, mit kell tennie, miután helytelen döntésnek tartja, hogy az ORTT a FM1 és az Advenio pályázatát nyilvánította győztesnek az országos kereskedelmi rádiók frekvenciacsomagjaira. A lemondást Sólyom László köztársasági elnök tudomásul vette.

Majtényi László az InfoRádiónak azt mondta, mindenképpen fontos volt, hogy kiírják ezt a pályázatot, az eredménynek azonban nem örül.

Szerinte mindkét pályázatot ki kellett volna zárni jogi értelemben, az üzleti racionalitás és a pályázati kiírás szempontjából is. Hozzátette: az, hogy az ORTT többsége a két pályázót beszavazta, az nem a legjobb üzenet a magyar demokrácia állapotára, a sajtószabadságra és a vállalkozási szabadságra nézve sem.

A médiahatóság tavaly áprilisban hivatalba lépett vezetője csütörtökön az MTI-nek megerősítette, hogy a rádiós pályázat körül történtek miatt mondott le. Mint mondta, döntéséről a nap folyamán tájékoztatta az őt a posztra jelölő köztársasági elnököt és a kormányfőt.

Majtényi László közlése szerint a levélben az olvasható: "Azon a napon, amikor az Ön jelölését követően az Országgyűlés megválasztott az ORTT elnökének, úgy foglaltam össze elnöki programomat, hogy legjobb tudásom szerint azon fogok munkálkodni, hogy minél közelebb vigyem a médiahatóság működését a közpolitikához, miközben távol tartom a pártpolitikától".

"Tekintettel arra, hogy ennek a programnak a végrehajtása - függetlenül az intézmény munkájában elért egyéb sikerekről - teljes mértékben lehetetlenné vált, 2009. november 30-i határnappal lemondok elnöki megbízatásomról és testületi tagságomról" - tette hozzá.

Sólyom László köztársasági elnök sajnálattal, a lemondás indokait megértve, tudomásul vette Majtényi László döntését - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Sólyom László csütörtökön hivatalában fogadta Majtényi Lászlót. Az ORTT elnöke személyesen adta át lemondólevelét, valamint döntése indokait részletesen is kifejtette a megbeszélésen - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×