eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Három kórház főigazgatói kinevezéséről döntött a főváros

Három fővárosi kórház főigazgatójának kinevezéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az Egyesített Szent István és Szent László kórházat továbbra is Radnai Zoltán, a Nyírő Gyula kórházat Vadnai Mariann, a Bajcsy-Zsilinszky kórházat pedig Kálmán Sándor József vezetheti a jövőben.

Marad főigazgatói székében Radnai Zoltán, a fővárosi közgyűlés ugyanis támogatta, hogy továbbra is ő vezethesse az Egyesített Szent István és Szent László Kórházat. Mellette szólt, hogy sikeresen vezényelte le az összevonást, és az is, hogy nincs adóssága az intézménynek - értesült a Független Hírügynökség.

A Nyírő Gyula Kórház esetében megbízott főigazgató volt eddig, ezt a helyzetet akarta a főváros helyreállítani. A cikk szerint a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi és az ad hoc bizottsága is amellett érvelt, hogy a kiírásnak megfelelő jelölt híján eredménytelennek kell nyilvánítani a pályázatot, és 2010. végéig a jelenlegi főigazgató maradjon a poszton. Az MSZP és az SZDSZ ennek ellenére megszavazta Vadnai Mariann kinevezését.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatói posztjára három pályázat érkezett. A 66 éves Papp László nyugdíjazása miatt kényszerült a főváros új vezetőt kijelölni.

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága és a szakmai elbíráló testület Vályi-Nagy Istvánt, az egykori Országos Gyógyintézeti Központ volt vezetőjét támogatta, Trombitás Zoltán, volt fideszes országgyűlési képviselő pályázatát a második helyre sorolta, Kálmán Sándor Józsefét pedig érvénytelenítette, miután neki nem volt meg a kiírásban szereplő öt éves vezetői gyakorlata. Közben a hét elején Vályi-Nagy István visszalépett. Döntését az ellene indult sajtóhadjárattal indokolta, valamint azzal, hogy őt és családját is életveszélyesen megfenyegették.

Az MSZP és az SZDSZ szavazataival végül az érvénytelen pályázatot benyújtó Kálmán Sándor Józsefet nevezték ki.

A Fidesz a bírósághoz fordul a Nyírő Gyula kórház és a Bajcsy-Zsilinszky kórház ügyében. Utóbbi ügyben, Vályi-Nagy István visszalépése miatt közgyűlési vizsgálatot követelt az MSZP politikusa, Arató Gergely is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×