eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Szülői értekezlet és tigriskoponya az állatkerti Állatünnepen

Nyolcnapos rendezvénysorozatot indít a Fővárosi Állat- és Növénykert vasárnap, az állatok világnapján - mondta az InfoRádiónak Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője.

Nyolcnapos rendezvénnyel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatok Világnapjához kapcsolódóan. Az Állatünnep elnevezésű programsorozat október 4-én vasárnap, Assisi Szent Ferenc napján, vagyis az Állatok Világnapján kezdődik az Állatkerti Nevelőszülők Találkozójával.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünneplik meg szerte a világon. Minden évben október 4-re, az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc napjára esik. Magyarországon a rendszerváltás óta emlékeznek meg erről a napról az állatvédők.

A 11 órakor kezdődő hivatalos megnyitó után tematikus állatkerti vezetésen vehetnek részt a kert egy-egy lakóját jelképesen örökbefogadó nevelőszülők, és természetesen a szokásos "szülői értekezlet" sem marad el - mondta az InfoRádiónak az Állatkert szóvivője.

Hanga Zoltán hozzátette: az esemény díszvendégei között lesz Katus Attila aerobic világbajnok és Zsivóczky Attila tízpróbázó, akik maguk is örökbe fogadnak egy-egy állatot.

Ugyancsak vasárnap rendezik meg az állatvédők hagyományos felvonulását, amelyen a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik csacsija és alpakája is részt vesz. A menet a Szent István Bazilikától indul és az Andrássy úton keresztül a Hősök terére érkezik..

Hétfőtől az állatkertben játékos vetélkedő, állatbemutatók, kézműves műhely és játszóház várja az érdeklődőket. Egy-egy standdal bemutatkoznak a legjelentősebb hazai civil állatvédő, illetve természetvédelmi szervezetek. Külön bemutatkozó sátra lesz a Magyar Természettudományi Múzeumnak, ahol a "Híres nagy vadászok" program keretében a ragadozókkal ismerkedhetnek a látogatók: kézbe vehetik például egy kardfogú tigris koponyáját.

További programok lesznek még október 10-én és 11-én, amikor többek között sas-szemle, kutyatréning bemutató, mesejáték, bábjáték, zenés gyermekműsor és shaolin kung-fu bemutató várja az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×