eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Sukorói kaszinó - még folynak a vizsgálatok

Nem írja alá a King`s City néven ismertté vált sukorói beruházáshoz kapcsolódó koncessziós szerződést a Pénzügyminisztérium az állami tulajdonú területek cseréjével összefüggő vizsgálat lezárásig.

Oszkó Péter, a pénzügyi tárca vezetője erről levélben tájékoztatta Budai Gyulát, a Magosz szövetségi igazgatóját, aki a hétvégén a beruházás előkészületeinek felfüggesztését kérte.

A miniszter hangsúlyozta: a vizsgálat és számvevőszéki ellenőrzés megállapításait is figyelembe veszik majd a döntésnél. Korábban eredményesnek nyilvánították a koncessziós pályázatot; annak nyertese az egyedüliként ajánlatot beadó KC Bidding Kft. lett.

A Velencei tó melletti területen hatalmas idegenforgalmi komplexumot építenének. Az ügyészség közokirat-hamisítás miatt vádiratot nyújtott be az ügyben, a területért Pest megyei gyümölcsöseit felajánló magánszemély ugyanis - a gyanú szerint - csak névlegesen létesített lakóhelyet Sukorón, az általa megjelölt ingatlant nem kívánta életvitelszerűen használni.

Budai Gyula korábban úgy fogalmazott a szocialisták kormányzati szintre emelték az ingatlanpanamát a sukorói földcsere ügyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×