eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Ficsor: Teljesíteni tudtam a rám bízott feladatot

Miniszteri kinevezésekor még nem tudta Ficsor Ádám titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, hogy néhány hónappal később az MSZP kampányfeladatok ellátására kéri majd fel. A miniszter elmondta: a vállalt feladatok közül sok mindent teljesíteni tudott az öt hónap alatt. Ficsor Ádám várhatóan szeptember 14-én távozik a kormányból.

Lendvai Ildikó közelmúltban tett felkérésére döntött úgy Ficsor Ádám, hogy szeptember közepén távozik a kormányból, és az MSZP országgyűlési kampányában vállal feladatokat.

A titokminiszter az InfoRádióban elmondta: úgy érzi, teljesíteni tudta a rábízott feladatokat, a gazdaság zavartalan működésének biztosítását, a politikai és a nemzetbiztonsági szolgálat elválasztását és a működés gazdasági hátterének biztosítását.

Szavai szerint továbbra is fontos feladat a szélsőségek elleni küzdelem.

Demeter Ervin fideszer politikus a bejelentés után azt vetette fel, hogy Ficsor Ádám a kampányban fogja hasznosítani azokat az információkat, amelyeket titokminiszterként szerzett. Ficsor Ádám erre úgy reagált: éppen azért távozik, mert a pártpolitikai feladatokat nem akarja keverni a titkosszolgálati munkával. Demeter Ervin felvetését tipikus fideszes reakciónak minősítette.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×