eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Navracsics Tibor már nem számol előre hozott választással

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője már nem számol előrehozott választással. Ahogy Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az Országgyűlésnek júniusban lett volna lehetősége arra, hogy feloszlassa önmagát és kezdeményezze az előrehozott választásokat, a szocialisták azonban mindent megtettek annak érdekében, hogy ez ne így legyen.

Hozzátette: a Fidesz törvénytelen eszközökhöz nem kíván nyúlni annak érdekében, hogy ezt elérje, a törvényes keretek között pedig minden eszközt megragadott.

Mint mondta, bő fél éven belül mindenképpen választások lesznek Magyarországon, és addig is az ország válságáért - a gazdasági és a belpolitikai válságért egyaránt - a szocialistáknak kell vállalniuk a felelősséget.

Elmondta azt is: pártja ősszel kezdi meg kidolgozni választási programját. Megerősítette: a Fidesz kormányra kerülése esetén eltörli az ingatlanadót, és átgondoltan visszaállítaná a szocialista kormány által megszüntetett családtámogatási intézményrendszert, amely 1998 és 2002 között élt.

Az eltörölt 13. havi nyugdíj kapcsán azt mondta: ha az ország gazdasága ezt megengedi, a Fidesz dinamikusabb nyugdíjemelést valósít meg. Mint mondta, pártja az uniós források átcsoportosításával dinamizálná a gazdaságot, az adórendszert pedig kiszámíthatóvá tenné.

Navracsics Tibor a kis- és közepes vállalkozások közül főleg a turizmussal foglalkozók fellendítését tartja fontosnak, emellett támogatná a biogazdálkodás és a vidékfejlesztést.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×