eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Somogy megyei MSZP: Gyenesei tisztázza viszonyát a kormánnyal és az országgyűlési képviselőcsoporttal!

Gyenesei István tisztázza a viszonyát a kormánnyal - ezt kéri az MSZP Somogy megyei országgyűlési képviselőcsoportja a július elsejével miniszterelnöki megbízottként a sportügyekkel foglalkozó Somogy megyei független országgyűlési képviselőtől.

"Javasoljuk mindenekelőtt, hogy tisztázzad a viszonyodat a kormány politikájához! Elfogadhatóak-e számodra azok az intézkedések, amelyeket a válság kezelése érdekében tett, illetve tenni kíván, hiszen ennek tükrében döntheted el, hogy tudod-e ezeket képviselni, illetve vállalod-e a megbízatást, vagy a megbízatásodat visszaadod a megbízónak" - olvasható a címzetthez, és egyúttal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben. A levelet heten, országgyűlési képviselők - Kolber István, Lamperth Mónika, Suchman Tamás -, egyúttal a párt Somogy megyei vezetői és az elnökség tagjai írtak alá.

A somogyi szocialisták azt írták: meglepődtek azon, ahogyan Gyenesei István a sajtónak bejelentette az új megbízatását. "Szinte kérkedtél, hogy a miniszterelnöknek is fontos intézkedéseket nem szavaztál meg, nem értesz egyet, illetve nem támogatod a kormányt több fontos intézkedésében" - indokolták a meglepődésük okát.

"Ha megbízatást kérsz és kapsz - tudjuk jól, sokat jártál utána, hogy elnyerd - a megtiszteltetés kötelezettséggel is jár" - fogalmazták meg véleményüket a levél aláírói, egyúttal felajánlva egy "őszinte beszélgetés" lehetőségét is.

A Gyurcsány-kormány korábbi önkormányzati minisztere az új megbízatása kapcsán az MTI-nek kedden azt mondta: "semmilyen szavazási kötelezettségem nincs, nem kellett ilyesmit felvállalnom".

Gyenesei István csütörtökön a somogyi szocialisták levelére az MTI-nek úgy reagált: személyesen is megkereshették volna, de úgy tűnik, nekik fontosabb a nyilvánosság.

Ami a legutóbbi - hétfői - szavazást illeti, "volt, amit támogattam, volt, amit nem, és olyan is, amikor tartózkodtam a legjobb belátásom és a lelkiismeretem szerint" - mondta a politikus, aki a miniszterelnöki megbízatásával kapcsolatosan közölte: szakmai és nem politikai feladatot kapott, ami nem jelent kormányzati tisztséget.

"Nem ismer engem az, aki úgy gondolja, hogy a szavazatomat meg lehet vásárolni, de nem ismeri a miniszterelnököt sem, aki úgy gondolja, hogy feltételekhez kötötte a nekem adott megbízást" - hangoztatta Gyenesei István. A levél íróira utalva pedig kijelentette: "az MSZP azért tart ott, ahol, mert néhányan így gondolkodnak".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×