eur:
388.97
usd:
361.81
bux:
68662.41
2024. május 8. szerda Mihály

Harminckilenc skorpió egy postai küldeményben Lengyelországban

Harminckilenc skorpiót - közöttük 32 élőt - találtak egy postai küldeményben, amelyet Hongkongban adtak fel egy wroclawi diák címére.

A 2-3 centiméter hosszú ízeltlábúakat egy kis csomagba rejtették, amelynek a feladó nyilatkozata szerint játékokat kellett tartalmaznia 12 euró (3250 forint) értékben - mondta el Aldona Wegrzynowicz, a lengyel vámhivatal szóvivője.

"Ránézésre minden rendben volt. A csomagon rajta volt minden szükséges feljegyzés, és a súlya sem volt gyanús. Rendszerint csak a gyanús csomagokat ellenőrizzük, például azokat, amelyeknek az értéke nem felel meg a tartalomnak. Ezúttal a szimatunk segített" - tette hozzá a szóvivő.

A vámosok által felkért állatorvos szerint a csomagban a közepesen veszélyes Mesobuthus martensii példányai voltak. Az állatokat, amelyek közül heten nem élték túl a szokatlan szállítást, állatkertben kellett elhelyezni.

A küldemény címzettjét, egy 24 éves egyetemistát a rendőrség már kihallgatta. Elmondta, hogy az egzotikus állatok kedvelője, és a skorpiókat a gyűjteményébe szánta. A vámszabályok és az állatvédelmi törvény megsértéséért 50 ezer zloty (több mint 3 millió forint) büntetésre számíthat.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×