INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Harminckilenc skorpió egy postai küldeményben Lengyelországban

InfoRádió / MTI
Harminckilenc skorpiót - közöttük 32 élőt - találtak egy postai küldeményben, amelyet Hongkongban adtak fel egy wroclawi diák címére.

A 2-3 centiméter hosszú ízeltlábúakat egy kis csomagba rejtették, amelynek a feladó nyilatkozata szerint játékokat kellett tartalmaznia 12 euró (3250 forint) értékben - mondta el Aldona Wegrzynowicz, a lengyel vámhivatal szóvivője.

"Ránézésre minden rendben volt. A csomagon rajta volt minden szükséges feljegyzés, és a súlya sem volt gyanús. Rendszerint csak a gyanús csomagokat ellenőrizzük, például azokat, amelyeknek az értéke nem felel meg a tartalomnak. Ezúttal a szimatunk segített" - tette hozzá a szóvivő.

A vámosok által felkért állatorvos szerint a csomagban a közepesen veszélyes Mesobuthus martensii példányai voltak. Az állatokat, amelyek közül heten nem élték túl a szokatlan szállítást, állatkertben kellett elhelyezni.

A küldemény címzettjét, egy 24 éves egyetemistát a rendőrség már kihallgatta. Elmondta, hogy az egzotikus állatok kedvelője, és a skorpiókat a gyűjteményébe szánta. A vámszabályok és az állatvédelmi törvény megsértéséért 50 ezer zloty (több mint 3 millió forint) büntetésre számíthat.

A címlapról ajánljuk