eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb budapesti ingatlanbotrány formálódik?

Ügyészségi bejelentést tett egy újlipótvárosi ingatlan eladása miatt a helyi Fidesz-KDNP-frakció, mert gyanúsnak találja a tranzakciót - közölte a képviselőcsoport vezetője. A kerület alpolgármestere szerint teljesen jogszerű volt az eljárás, és reméli, hogy a vizsgálat megnyugvást, a "médiahadjárat" végét hozza az ügyben.

Spaller Endre elmondta: a XIII. kerületi önkormányzat március 12-i ülésén döntött az Ipoly utca 3. szám alatti telek árverésre bocsátásáról. A kikiáltási ár 330 millió forint volt, és az egyetlen pályázó ennyiért is vásárolta meg az ingatlant.

A Fidesz-KDNP-frakció által készíttetett szakértői vélemény szerint az ingatlan értéke több mint 555 millió forint. Az eladási és a szakértői ár közötti 225 millió forintos "különbség akár büntetőjogi következményekkel is járhat" - vélekedett a frakcióvezető. Spaller Endre hozzátette: az alacsony kikiáltási ár miatt a Fidesz-KDNP mellett az SZDSZ is ellenezte az eladást, egyedül az MSZP "erőltette".

A frakcióvezető közölte: a szocialista többség úgy bocsátotta árverésre a telket, hogy a terület jogilag még nem létezik; helyrajzi számot csak a kerületi szabályozási terv elfogadása után kap.

"Azt vélelmezzük, hogy valamiféle összjáték lehet az önkormányzat és a vevő között" - mondta Spaller Endre. A politikus elmondta: úgy tudja, hogy a területre pályázó Jász Ingatlan Kft. a rendkívüli testületi ülés hírére készítette el az ingatlan látványtervét, amelyet csak Hiszékeny Dezső alpolgármesternek juttatott el.

"Ez arra utal, hogy volt kommunikáció az önkormányzat vezetése és a későbbi vevő között, ami az alacsony ár miatt további feltételezésekre ad alapot" - fogalmazott Spaller Endre.

Minden rendben?

Hiszékeny Dezső alpolgármester a hírt kommentálva elmondta: "meg vagyunk győződve arról, hogy teljesen jogszerűen jártunk el, egyébként a kerületet semmifajta veszteség nem érte ebben az ügyben". Hozzátette, hogy a hagyományos becslés mellett két igazságügyi ingatlanszakértőtől is szakvéleményt kértek.

Az SZDSZ vezetésű Fővárosi Önkormányzat nem sokkal korábban, mintegy 700 méterrel odébb értékesített egy 6600 négyzetméteres ingatlant, 74 ezer forintos nettó négyzetméter-áron, miközben ebben az esetben az önkormányzatnak úgy sikerült 115 ezer körüli négyzetméter-árat elérnie, hogy ott még bontani kell, ráadásul kikötötték: a vásárlónak mélygarázst és játszóteret is kell építenie.

A vevő és az önkormányzat közötti kommunikáció tényét elismerve az alpolgármester megjegyezte: a pályázat előzetes egyeztetést ír elő a felek között az elvárásokról; ezt ő olyan érdeklődőkkel is lefolytatta, akik közül többen "elmenekültek, miután ilyen politikai hajcihő kerekedett a terület körül".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×