eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Egyelőre nem döntenek Dávid Ibolya mentelmi jogáról

Nem hívja össze hétfőre az Országgyűlés mentelmi bizottságát a testület szocialista elnöke. Géczi József Alajos döntése azt jelenti, hogy a Fidesz kezdeményezése ellenére várhatóan már csak ősszel dönthet a parlament Dávid Ibolya MDF-elnök és Herényi Károly MDF-es politikus mentelmi jogának felfüggesztése ügyében.

A mentelmi bizottság szocialista elnöke indoklásában úgy fogalmazott: bonyolult ügyről van szó, ezért a bizottsági tagoknak is alaposan meg kell ismerniük a részleteket.

Balsai István, a mentelmi bizottság fideszes alelnöke úgy vélte: jelentősen rombolja a parlament tekintélyét az ügy szeptemberre halasztása.

Dávid Ibolya és Herényi Károly képviselői mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kérte az Országgyűléstől. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője tegnap az InfoRádióban azt mondta: az UD Zrt. vezetőjének jogi képviselője által tett feljelentés után, tavaly indított nyomozás adatai alapján vált indokolttá a kérés.

Az index.hu azt írta: Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak a megfigyelési botrányban játszott szerepéről kell számot adnia. Az MDF elnöke úgy reagált: téves információ jelent meg vele kapcsolatban.

A távirati iroda szerint kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével gyanúsíthatók a politikusok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×