eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szabó Miklós (MDF): Kutyakomédiában nem veszek részt

Az MDF országos választmányának vasárnap délutáni üléséről idő előtt távozó Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere azt közölte az újságírókkal: nem kíván "kutyakomédiában" részt venni.

A választmányi ülés délután három órai kezdete után két órával az MDF budapesti, Szilágyi Erzsébet fasori székháza előtt az MDF-es politikus azt mondta: a testület egyelőre nem döntött, ám nincs kétsége a "végkifejletről". Mint mondta, valószínűleg törölni fogják Hock Zoltánt, Katona Kálmánt és Pettkó Andrást az MDF soraiból.

Távozása okaként azt közölte: neki ebből ennyi elég volt. Az MTI kérdésére elmondta: a három érintett "nagyon higgadtan elemezte a helyzetet, ami miatt ide jutott az MDF-frakció". Hozzátette: a három képviselő jelezte azt is, hogy bizonyos feltételekkel belépnének egy új MDF-frakcióba.

A néhány perccel később távozó Porkoláb Mátyás, az MDF volt budapesti elnöke az újságíróknak is azt mondta: "folyik a küzdelem", és még nincs döntés a kizárásokról.

Ez egy hosszú és szomorú MDF-es történet - fogalmazott, hozzátéve: reméli, hogy a választmány tagjai bölcsek lesznek és a kizárásról szóló vitát elhalasztják a június 7-i EP-választás utánra.

Arra a kérdésre, lesz-e még MDF, azt mondta: ő 21 éve tagja a pártnak és nagyon bízik abban, hogy meg tud újulni az MDF. Mint fogalmazott, "nem ezzel a hangulattal, egy más hangulatra van szükség, visszatérni egy demokratikus hangvételhez". Ami most itt zajlik, az nem erről szól - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×