eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Havonta több száz ember válik a válság miatt hajléktalanná

Címek a ma reggeli lapokból: Szellemépületekké vált kórházak -Egyre többen veszítik el otthonaikat.

A két évvel ezelőtti nagy kórházkiürítések eddigi egyetlen sikertörténete az Országos Baleseti Intézeté - írja a Népszabadság. A kórház a reformvihar után megújulva, baleseti központként továbbra is a betegeket szolgálja. Hat nagy kórházépületre - az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetre, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetre, az Országos Baleseti Intézetre, az Országos Gyógyintézeti Központra, a Belügyminisztérium kórházára és az Országos Sportegészségügyi Intézetre - került lakat a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején. Az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam. Ebből néhány százmillió már megvan, a vagyonkezelő ugyanis eladta az OPNI Völgy utcai ingatlanát, az egykori nővérszállót. A többi épület sorsa még bizonytalan.

Havonta több mint száz olyan emberrel találkoznak civil szervezetek, akik a gazdasági világválság miatt váltak otthontalanná - közli címoldalán a Magyar Nemzet. A Menhely Alapítvány felmérése szerint hetente huszonöt és harminc közé tehető a szervezet munkatársai által regisztrált "új" fedél nélküliek száma. - Az éjjeli menedékhelyeken szállásért folyamodók igen gyakran jelölik meg egzisztenciájuk elveszítésének okaként, hogy megszűnt a munkahelyük - mondta a Twist Olivér Alapítvány munkatársa.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×