eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A válság a Sziget fesztivált is elérte - jegyek euróért?

Elképzelhető, hogy egy év múlva már csak euró alapon, az aktuális euró-forint árfolyamon számítva lehet jegyet vásárolni a Sziget fesztiválra - mondta az InfoRádiónak adott interjújában a fesztivál főszervezője. Gerendai Károly szerint elengedhetetlen már idén a rendezvény átszervezése annak érdekében, hogy ne essen a világgazdasági válság áldozatául a nemzetközi zenei fesztivál.

Lehetséges, hogy jövőre már az euró árfolyamához kötik a szervezők a Sziget fesztivál jegyárait, a rendezvény kiadásainak jelentős része ugyanis euróban jelentkezik, míg a bevételek fele forintban. Az árfolyamkockázat így veszélyeztetheti a fesztivált.

Gerendai Károly főszervező az InfoRádióban elmondta: már a idei fesztiválon is racionalizálni kell a költségeket, például úgy, hogy csökkentik a helyszínek számát, de kizárólag úgy, hogy az ne menjen a programok rovására. Mint mondta, nagyjából 60 helyszínen tartották eddig a koncerteket és egyéb programokat, egyes színpadokon azonban csak éjjel 11 óráig tartottak programokat, míg máshol ekkor kezdődtek.

A társaság a válság ellenére a reklámkiadásokon nem spórol, sőt külföldön inkább az eddiginél nagyobb kampányt folytat, hogy a fesztiválozók a magyarországi rendezvényt válasszák a drágább nyugat-európaiak helyett.

Rámutatott arra is: a Sziget fesztivál bevételeinek csaknem fele euróban jelentkezik, így a társaság legnagyobb rendezvényét érinti legkevésbé a forint gyengülése, más események, például a VOLT-fesztivál vagy a Balaton Sound azonban nagyobb veszélyben van, ezekre ugyanis kizárólag forintban váltanak jegyet a vendégek, míg a külföldi előadókat jellemzően euróban fizetik ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×