eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Veszprém vonzza a legtöbb tőkét

A megyei jogú városok helyi jogalkotási hatékonysága alapján Veszprém a leginkább tőkevonzó település - írja a Népszabadság egy nemrég közölt felmérésre hivatkozva. A lista végén egyebek között Nyíregyháza, Dunaújváros és Zalaegerszeg szerepel.

Az elmúlt években megvalósult nagyberuházások azt bizonyítják: a befektetők más szempontokat preferálnak egy-egy helyszín kiválasztásakor. Számításba veszik például az adott település adózási környezetét, a helyi infrastruktúrát, a szakképzés helyzetét vagy éppen a munkanélküliségi rátát. A lap által megkérdezett vezetők viszont azt mondták, hogy a helyszínválasztáskor kizárólag ezeket a szempontokat értékelik.

Több tucat műhibaper van folyamatban olyan kórházak ellen, amelyek már nem is léteznek - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap szerint több milliárd forintot követelnek a tavaly megszűnt intézményektől. A nyilatkozó ügyvéd elmondta, hogy a megszűnt intézmények esetében az alapítónak - az önkormányzatnak, vagy az államnak - kell helyt állnia.

Az index.hu szerint egyre több jel utal arra, hogy még a 3,4 százalékos, legfrissebb, bő egy hónapja ismertetett GDP-arányos tervnél is alacsonyabb deficitet mutathat fel idén az államháztartás. A sorok között ki lehet olvasni, hogy a pénzügyi tárca még tartalékolja a jó hír bejelentését.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy az utóbbi hetekben jócskán visszaesett az induló új lakásprojektek száma, az utolsó negyedévben és 2009 első felében pedig az előrejelzések szerint egyáltalán nem indulnak új beruházások. A lakásépítő társaságok előtt csak az lebeg, hogy valahogyan befejezzék a folyamatban lévő építkezéseiket.

A cégvezetők legszívesebben a Corvinus Egyetemen végzettekkel töltenék be a gazdasági munkaköröket, a műszaki és informatikai állásokra pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről kikerülőket választanák. Ez derül ki egy most készült felmérésből. A Világgazdaság cikkéből megtudható, hogy egy friss diplomás kezdő bére bruttó 202 forint körül alakul.

A penzcentrum.hu írásából tájékozódhatnak a külföldi síelési lehetőségek árai felől. Az internetes oldal Szlovákia, Olaszország, Ausztria és Franciaország kínálatát veti össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×