eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A MOL szerint Szanyi félremagyarázta közleményüket

Felháborítónak és nemzetietlennek tartja a szocialista Szanyi Tibor, hogy a MOL rossz és rövidlátó parlamenti döntésnek nevezte az úgynevezett Robin Hood-adót. Az olajipari vállalt szerint a szocialista politikus szándékosan félremagyarázta a vállalat korábbi közleményét.

A pénzügyi válság miatt meghozott intézkedések 300-400 milliárd forintot tesznek ki, 2008-ban pontosan ennyi az olajtársaságnak csak a profitja - mondta az MSZP-frakció távhő eseti munkacsoportjának vezetője.

Szanyi Tibor arról is beszélt, hogy ha a cég éveken át képes volt százmilliárdokban mérhető kedvezményekre szert tenni azzal a jelszóval, hogy a MOL sikere Magyarország sikere, akkor Magyarország most azt mondja, hogy a MOL sikeréből az emberek részesedni akarnak.

Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója szerint nem véletlen, hogy Szanyi Tibor "indulatos kifejezésekkel szándékosan félremagyarázta a MOL korábbi közleményét". Hozzátette: az sem véletlen, hogy a szocialista képviselő korábban "az Országgyűlésben szinte egyedüliként nem támogatta a stratégiai vállalatok védelméről szóló törvényt, és annak idején állásfoglalásaival nyíltan támogatta az OMV kudarcba fulladt ellenséges átvételi kísérletét".

Nem jó üzenet

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Robin Hood-adó elfogadásával kapcsolatban az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem tartja jó üzenetnek az új adónem bevezetését, mert az fenyegetően hat a mostani és majdani befektetőkre, és indokolatlanul versenyhátrányba hozza a hazai cégeket regionális vetélytársaikhoz képest.

A MOL elnök-vezérigazgatója kifejtette: az energetikai ágazat valóban komoly nyereséggel gazdálkodott, de ez a hatékonyság javításának, a megnövekedett finomítói és egyéb kereskedelmi árrésnek, valamint a magas kőolajárnak köszönhető.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×