eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Orbán Viktor az emberek ellen nem fog össze senkivel

Nem megy el a miniszterelnök által kezdeményezett újabb gazdasági csúcstalálkozóra a Fidesz elnöke. A kormányfő a parlament gazdasági bizottságának csütörtöki ülésén vitatná meg a pénzügyi válság hatásait enyhítő intézkedéseket a képviselőkön kívül a parlamenti frakcióvezetőkkel és a pártelnökökkel.

A miniszterelnök által összehívott második gazdasági csúcsértekezletre már nem megy el a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke.

Orbán Viktor erről a HírTV-nek adott nyilatkozatában beszélt, miután Gyurcsány Ferenc kormányfő levélben kérte a volt miniszterelnököt, hogy jöjjön el a parlament gazdasági bizottságának ülésén tartandó csúcsra. Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor csalódást okozna, ha távol maradna, Orbán Viktor viszont közölte, a távolmaradását jelzésnek szánja.

Mint Orbán Viktor elmondta: "Szeretném világossá tenni, hogy sem én, sem a Fidesz nem fogunk össze egy párttal sem az emberek ellen. Ez egy olyan összefogás lenne, ami az emberek ellen lenne, és lenyomják az emberek torkán a békát, a megszorító csomagot. Ebben nem vagyunk partnerek".

Orbán Viktor azt mondta, a Fidesz az európai utat javasolja a pénzügyi válságból kilábalásra: ennek lényege az adócsökkentés és növekedés. A politikus szerint ezt a megoldást az MSZP nem is akarja észrevenni. A kormányszóvivő ezzel szemben úgy látja, megvalósíthatatlan a Fidesz programja.

Daróczi Dávid szerint ezt a négy dolgot egyszerre lehetetlen megcsinálni úgy, hogy legalább az egyikből ne adna fel az ember. A Fidesz szerint viszont ezt lehet. Vállalkozások segítése, adócsökkentés úgy, hogy a költségvetési egyensúly nem sérül, és a szociális szempontok is megmaradnak. Ilyen nincs, ez nonszensz - állította a kormányszóvivő. Ha a Fidesznek jobb programja van, mint a kormánynak, akkor a kormány készen áll arra, hogy azt a programot hajtsa végre.

Daróczi Dávid hozzátette, ha majd egyes pártok túllépnek a saját árnyékukon, akkor a kormány közösen fogja velük kidolgozni a javaslatokat. A csütörtökre tervezett csúcstalálkozón a pártelnök mellett a parlamenti frakcióvezető sem vesz részt, Navracsics Tibor aznap külföldön lesz. A gazdasági bizottság fideszes tagjai viszont ott lesznek az egyeztetésen.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×