eur:
400.06
usd:
368.2
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Nyilvánosságra hozzák az állambiztonsági iratokról szóló szakértői jelentést - lapszemle

A pártállami titkosszolgálatok máig titkos aktáinak sorsa azon múlhat, hogy a kormány elfogadja-e az általa felkért Kenedi-bizottság ajánlásait, egyáltalán, nyilvánosságra hozza-e azokat. Gyurcsány Ferenc ígérete szerint igen - írja a Népszabadság.

Néhány hét múlva nyilvánosságra hozza a kormány a MeH honlapján a máig titkos állambiztonsági iratokról szóló szakértői jelentést - méghozzá az ígéretek szerint teljes terjedelmében. Erről a miniszterelnök környezetéből értesült a lap.

A Kenedi-bizottság három héttel ezelőtt adta át több száz oldalas jelentését Szilvásy Györgynek, a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek - azóta viszont mindenki hallgat.

Felháborodottan távoztak pénteken a Balaton Fejlesztési Tanács Siófokon tartott rendkívüli üléséről a szervezet tagjai. Szabó Pál közlekedési és hírközlési miniszter ugyanis csaknem minden felvetett fejlesztési tervre, illetve programra nemet mondott - írja a Magyar Nemzet.

Suchmann Tamás, a tanács elnöke kerékpárúti pihenők építésének, vasúti fejlesztéseknek és egy újabb kompjárat indításának tervét vetette fel a pénteki ülésen, azonban a miniszter többségében pénzhiányra hivatkozva az összes fejlesztési tervet elutasította.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×