eur:
388.52
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rosszabb lesz haladni az M0-áson, mint eddig

Jelentősen csökkenhet a Hungária körút forgalma az M0-ás körgyűrű keleti szektorának szeptember 16-i átadása után - mondta az InfoRádiónak a Közlekedéstudományi Intézet tagozatvezetője. Berényi János szerint viszont a körgyűrű növekvő forgalma miatt még kritikusabb lesz a helyzet az elkerülő út déli szakaszán, ahol jelenleg is mindennaposak a balesetek és a dugók.

Szeptember 16-a után már a budai 11-es úttól egészen az M1-es autópályáig autózhatunk végig az M0-ás körgyűrűn, mivel elkészült az M3-as és az M5-ös sztrádák közötti szakasz. Mindez valószínűleg nagyban mentesíti a Hungária körút forgalmát, eddig ugyanis a két autópálya közötti teherforgalom zömében itt haladt át.

A Közlekedéstudományi Intézet tagozatvezetője arra figyelmeztet: az új út - amely a körgyűrű régi szakaszainál szélesebb, leállósávval is rendelkezik, így autópálya minősítésű - csak a forgalom egy részétől mentesíti a belvárost.

A Budapesten eddig áthaladó nehéz-tehergépjárművek jelentős része a város építkezéseire szállította az építőanyagot, ezeket a fuvarokat pedig továbbra is el kell viselni - mondta Berényi János.

Az M0-ás déli szakaszán eddig sem volt zökkenőmentes a közlekedés, a szűk, leállósáv nélküli úton gyakoriak a balesetek és a dugók. Ez a szakember szerint ezután sem lesz jobb, sőt az új útszakasz átadása csak növeli a forgalmat a körgyűrűn.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×