eur:
387.62
usd:
359.85
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Eddig kiemelkedők a növénytermesztés eredményei

Összesen 7,9 millió tonna kalászos gabonát takarítottak be Magyarországon a nyáron, a termény 75 százaléka jó vagy kiváló minőségű - jelentette ki a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Gráf József azt mondta: a búza, árpa, zab, rozs és tritikálé mennyisége 41 százalékkal haladja meg a tavalyit, és 23 százalékkal múlja felül az elmúlt 5 év termésátlagát.

A miniszter hozzátette: búzából mintegy 5,6 millió tonnát takarítottak be, ebből 2,8 millió tonna kiváló minőségű, ami bőven fedezi Magyarország éves, 1,6 millió tonnás élelmezési célú szükségleteit.

Az agrártárca vezetője az őszi betakarításról azt mondta: a kukorica és a napraforgó mennyiségét és minőségét még nem lehet megbecsülni, de őszi gabonából kiemelkedő termés várható.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×