eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Aláírásgyűjtés a 91-es busz új útvonala ellen

Aláírást gyűjtenek a II. kerületi Gábor Áron utca lakói a BKV terve ellen, amely szerint a 91-es autóbusz vonalát az ő utcájukban vezetnék a végállomásig. A tiltakozók egyik képviselője az InfoRádiónak elmondta: a megállóknak nem alakítottak ki öblöket, így az egyes állomásokra beállva a buszok akadályozni fogják a meredek Gábor Áron utca forgalmát.

Buszmegállók kerültek a II. kerületi Gábor Áron utcába Budapesten, a lakók pedig arról értesültek, hogy a meghosszabbított útvonalú 91-es BKV-busz fog arra járni - mondta az InfoRádiónak Szolga László.

A Gábor Áron utcai tiltakozók egyik képviselője hozzátette: a környéken sem a BKV, sem az önkormányzat nem végzett utasigény-felmérést, a busz útvonalát e nélkül tűzték ki.

Az utca - amely legnagyobbrészt kétszer egy sávos emelkedő - Rózsadomb és Pasarét része, kertvárosi jellegű környéken fekszik, és ez köti össze Óbudát és a II. kerületet, így most is nagy arra a gépkocsiforgalom - magyarázta Szolga László.

A tiltakozók képviselője úgy véli: ha a busz is erre közlekedik majd, több lesz a dugó és nagyobb a balesetveszély, hiszen az utcán nincsenek felfestett gyalogátkelők, ráadásul nő a környezetszennyezés meg a zajterhelés mértéke, ami az ott lakókat sújtja majd.

Az utca meredek részén - például az Õrlő vagy a Lepke utcánál - kijelölt megállókban nem alakítottak ki öblöket, így ott a buszok csak a forgalom feltartásával tudnának megállni - hangsúlyozta Szolga László.

Az utca lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek, amelyhez csatlakozott az ottani gyermekintézmény is, vagyis a szülők sem igénylik, hogy erre közlekedjen a busz - fűzte hozzá a tiltakozók egyik képviselője.

A második kerületi önkormányzat azonban támogatja a 91-es busz meghosszabbítását.

Balaton Balázs, az önkormányzat sajtóreferense úgy véli, a néhány tiltakozónál több ember érdekét szolgálja a közösségi közlekedés bővítése.

A BKV egy évig egyeztetett a II. kerület illetékeseivel a 91-es busz új útvonaláról - mondta az InfoRádiónak a cég szóvivője.

Szilágyi Károly hozzátette: a BKV-nak és a kerületi önkormányzatnak is az az érdeke, hogy a tágabb környezetben lakók is megfelelő közlekedési lehetőséghez jussanak.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egy valaki már tudja, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump fog győzni – De igaza lesz?

Egy valaki már tudja, hogy Kamala Harris vagy Donald Trump fog győzni – De igaza lesz?

Allan Lichtman amerikai történelemprofesszor azzal vált ismertté az elmúlt évtizedek során, hogy az 1984-es elnökválasztás óta megszakítás és (szinte) hiba nélkül jósolta meg, ki lesz a Fehér Ház következő elfoglalója. A YouTube-on influencerbabérokra törő, tévécsatornákon is gyakran vendégeskedő egyetemi tanár 13 „kulcsot” határozott meg évekkel ezelőtt, melyek szerinte eldöntik, kinek az oldalára billen a szavazattöbbség a választás napján. Ám Lichtman jóslatai és nyilatkozatai – többek közt arról, hogy Joe Bidennek nem kellett volna visszalépnie, és hogy Donald Trump vagy Kamala Harris fog nyerni idén – nem mindenkit hagytak nyugodni, különösképp a saját statisztikai modelljeivel elhíresült Nate Silvert.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×