eur:
389.71
usd:
363.92
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Növelnék a kötelező osztálylétszámot - lapszemle

Zárt frakcióülésen ismerteti a következő időszakra vonatkozó stratégiai elképzeléseit Gyurcsány Ferenc - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy szeptembertől újabb olyan intézkedést léptet életbe az oktatási tárca, amely igyekszik megfojtani a kis iskolákat. Lapszemle.

Zárt frakcióülésen ismerteti kedd délután a következő időszakra vonatkozó stratégiai elképzeléseit Gyurcsány Ferenc - írja a Népszabadság. A pártelnök-miniszterelnök ezzel is javítani igyekszik a frakció és a kormány(fő) közti kapcsolatot; a viszony ugyanis nem volt mindig konfliktusmentes, a képviselőkre pedig az őszi parlamenti időszakban nagy szüksége lesz.

Szeptembertől újabb olyan intézkedést léptet életbe a Hiller István vezette oktatási tárca, amely igyekszik megfojtani a kis iskolákat, a már összevont intézményeket pedig arra kényszeríti, hogy újabb iskolákat próbáljanak bekebelezni - tudta meg a Magyar Nemzet. Az intézkedés lényege, hogy felső tagozaton az eddiginél is magasabb osztálylétszámot kell biztosítani az állami támogatás igénybevételéhez.

A hétfői orosz kijelentések fényében most úgy tűnik, 60 százalék esélye van, hogy észak felé folytatódik a háború, míg 40 százalék az esélye a békének - mondta az Indexnek Makk László, a NATO moszkvai összekötő képviseletének vezetője. A grúz válság és háború egyaránt a NATO és Oroszország hibája - tette hozzá. A NATO az elmúlt egy évben elaludt, az oroszok viszont most pozícióban vannak Grúziában, és bár ki fognak vonulni onnan, a kivonulás finom megoldásai, a gyakorlati megvalósítás mind tárgyalási alapot nyújtanak majd a NATO-val szemben egy következő cél eléréséhez.

A szmog, az emberi jogi problémák keltette félelmek és a gombamód szaporodó Kína-ellenes honlapok sem tudták megakadályozni, hogy a legek olimpiájaként emlegetett pekingi játékok nemcsak a rendező országnak, hanem a támogatóknak is rekordbevételeket hozzon. A szponzorok jól jártak, a befektetés meghozta gyümölcsét: az adidas például piacvezető lett Kínában - adta hírül a Világgazdaság.

Nő a költségvetési szervezetek adóssága - olvasható a Napi Gazdaságban. Július végén a költségvetési intézmények tartozása 14,3 milliárd forintra rúgott, így lassú emelkedés után újra elérte a tavaly decemberi szintet.

A portfolio.hu a magyar olimpiai csapat teljesítményéről ír szakértői szemmel. Az elemzésben az elmúlt évtizedek tendenciáit, éremesélyeket, szerepléseket összegzi.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×