eur:
400.27
usd:
366.86
bux:
74729.51
2024. október 15. kedd Teréz

Tarlós: Demszky Gábor adjon választ a metróépítés körüli kérdésekre!

Demszky Gábor főpolgármesternek kell választ adnia a 4-es metró építése körüli kérdésekre, így például arra: ki és miért felelős az 537 milliárd forintos beruházás körül - hangoztatta a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke hétfőn Budapesten.

Tarlós István újságírók előtt ismertette a szabad demokrata városvezetőnek írt nyílt levelét, melyben egyebek mellett arra vár választ, mennyi kötbért kell fizetnie a fővárosnak, ha a Fővám téri befejezetlen állomás előtt hosszabb időre meg kell állnia a fúrópajzsnak.

Ezzel összefüggésben "életszerűnek" és logikusnak mondta azt az újságírói vélekedést, ami szerint a főváros érdekében állhat a fúrás Szent Gellért téri megállítása, hiszen így a pajzsok később érnek el a Fővám térig, és így kevesebb kötbért kell fizetniük.

A főpolgármester válaszában azt írta: Budapest érdeke, hogy a metró jogszerűen és a fővárosiak biztonságát szavatolva épüljön meg. Demszky Gábor közölte: a szakemberek ezért kötötték hatósági engedélyhez az átkötő alagút építését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×