eur:
400.27
usd:
366.86
bux:
74729.51
2024. október 15. kedd Teréz

Külföldre is elér a magyar lottóláz

Több mint 8 millió lottószelvényt adtak fel a múlt héten - mondta az InfoRádiónak Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója. A lottóláz okát azzal magyarázta, hogy az ötös és a hatos lottón is milliárdos összeg a fődíj. Hozzátette, a hatoson rekord összeget fizetnek a telitalálatért. A múlt héten egyik játékon sem vitték el a főnyereményt.

Lottólázban ég Magyarország és környéke, a múlt héten összesen több mint nyolcmillió szelvénnyel játszottak az ötös és a hatos lottón - mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója.

Kifejtette: a múlt héten nagyjából 4,3 millió ötös lottó- és négymillió hatoslottó-szelvényt adtak el, ami jóval meghaladja egy "átlagos" hét forgalmát. Arra számítanak, hogy ezen héten még ennél is többen lottóznak majd, hiszen még magasabb a főnyeremény - mondta Somorai László.

Sokan külföldről is játszanak Magyarországon: a határ menti lottózók forgalmának 10-15 százalékát a határon túlról érkezők adják - emelte ki.

Még soha nem fordult elő a két lottón együttesen ilyen nagy főnyeremény. A hatos lottó húszéves történetében még soha nem volt ilyen magas a főnyeremény, az ötös lottó esetében a mostani a kilencedik legmagasabb elvihető nyeremény - mondta Somorai László

Ezen a héten mintegy 1,3 milliárd forint lesz a főnyeremény az ötös lottón, míg a hatoson 2,35 milliárdot ér majd a telitalálatos szelvény.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×