eur:
400.25
usd:
366.87
bux:
74592.77
2024. október 15. kedd Teréz

Hiller: A hagyományok megőrzése és az újítás egysége a jó irány

A hagyományok megőrzéséről és az oktatás megújításáról beszélt a VII. Nevelésügyi kongresszus nyitó napján az oktatási miniszter.

Hiller István utalt arra, hogy az oktatásügy és nevelés kérdéseire nincs általános recept, azt minden országnak magának kell kidolgoznia.

A miniszter szólt arról is, hogy az Új Tudás program végrehajtásához szükséges törvénymódosításokat elfogadta a parlament és újabbak nem várhatók.

Kiss Péter kancelláriaminiszter az egész életen át tartó tanulás fontosságát emelte ki a tanácskozáson.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke jónak nevezte a szakképzés megújításának tendenciáját.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke közölte: továbbra is támogatják az Új Tudás programban megfogalmazott elveket, de a részletekkel nem értenek egyet. Kerpen Gábor példaként említette, hogy nem lehet integrációs oktatást megvalósítani a kistelepüléseken lévő iskolák bezárásával és a pedagógusok nagyarányú elbocsátásával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×