eur:
389.09
usd:
361.36
bux:
68614.91
2024. május 7. kedd Gizella

Ágh: Az SZDSZ hangosan kiabál, mert belül fáj

Ágh Attila politológus szerint a Fidesz programkényszerben lesz ősztől, nincs azonban könnyű helyzetben, hiszen a legnagyobb ellenzéki párt eddig bármit is mondott adó- vagy foglalkoztatási kérdésekben, mindig rosszul jött ki belőle. A szakértő az InfoRádióban azt mondta: az SZDSZ politizálásának fő terepe a Parlament, így amíg Kóka János a frakcióvezető, nem kerülhet tényleges hatalom Fodor Gábor pártelnök kezébe.

Nyáron még a Fidesz próbálta aktivizálni az embereket, és napirenden tartani a gazdaságpolitikai kérdéseket, ősztől azonban ezt a szerepet átveszi az MSZP - mutatott ár az InfoRádióban Ágh Attila politológus.

A közeljövőben el kell dönteni, hogy milyen módon lehet növekedési pályára állítani az országot: egy adócsökkentéssel, amely az üzleti szférát és a lakosság gazdagabb rétegét érinti, vagy a foglalkoztatás növelésével.

Ágh Attila szerint a Fidesz egyelőre nem mer állást foglalni ebben a kérdésben, mert azzal tömegeket idegenít el magától.

Az elemző ugyanakkor arra is rámutat: Gyurcsány Ferenc kormánya nem fog radikális adócsökkentést végrehajtani, inkább egy kiegyensúlyozott gazdasági modellel áll elő.

Az SZDSZ hangosan kiabál, mert belül fáj - mondta Ágh Attila az ellenzéki pártról szólva. Hozzátette: szeptember közepére dőlhet el, hogy lesz-e a pártnak egységes vezetése vagy megmarad a jelenlegi kétfejűség. Mivel a párt politizálásának fő terepe a Parlament, ezért ha Kóka János marad a frakcióvezető, akkor Fodor Gábor mandátuma mindössze addig terjed majd, hogy tehet egy-egy elnöki nyilatkozatot.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×