eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Augusztus 20.: A kormány felkészült az ünnepségek biztonságos lebonyolítására

A kormány maximálisan felkészült az augusztus 20-ai ünnepségek lebonyolítására - mondta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára. Juhász Gábor azt is közölte: mindennek megvan a felelőse, így mulasztás esetén tudni lehet majd, hogy ki hibázott.

A kormány a biztonsági szempontokat szem előtt tartva maximálisan felkészült az augusztus 20-ai ünnepségek lebonyolítására - fogalmazott az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

Juhász Gábor hangsúlyozta: az idén pontosan rögzítették, hogy ki, miért felel, így ha mégis történik mulasztás, annak személyi felelőse is lesz.

Az augusztus 20-ai ünnepségek biztonságos lebonyolításáért Juhász Gábor felel, és veszély esetén ő dönthet a tűzijáték elmaradásáról.

Azoknak a rendezvényeknek a biztosítása, ahol a közjogi méltóságok is megjelennek, "nem lesz különlegesebb", mint március 15-én - fogalmazott az államtitkár, hozzáfűzve, arra sem számítanak, hogy bárki tojásokkal dobálná meg a rendezvényt.

Juhász Gábor ma délelőtt tájékoztatta az érintett fővárosi kerületek képviselőit a biztonsági intézkedésekről. Elmondta: reményei szerint a kerületek már elvégezték a kért óvintézkedéseket, azaz ellenőrizték a vihar esetén veszélyes épületek tetőcserepeit, és az építkezéseket. A Főkert pedig ellenőrizte a fákat, és levágta a veszélyt jelentő száraz ágakat.

Amennyiben valahol nem tették meg a kért intézkedéseket, ott az esetleges mulasztásokért a kerület felel. Juhász Gábor hozzátette: a tűzijáték telepítését 60 szakember végzi. A pirotechnikai szakemberek munkáját külön ellenőrzik.

Az augusztus 20-ai ünnepségek biztonságos lebonyolítását 1700 rendőr, 50 mentőautó és több mint 100 tűzoltó segíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×