eur:
385.33
usd:
355.02
bux:
67919.65
2024. május 21. kedd Konstantin

Szabó Imre miniszter fia a hétfői baleset egyik halálos áldozata

Két 15 éves fiatal vesztette életét abban a balesetben, amely hétfő este történt Szentendrén, az egyik áldozat Szabó Imre környezetvédelmi miniszter fia - mondta el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Bényi Mónika közölte: a személyautó vezetője túl gyorsan hajtott hétfőn este, Szentendre belvárosában egy kanyarban kisodródott, és egy családi ház kertjébe rohant.

Az autóban öt tizenéves fiatal utazott, egy lány kirepült az autóból, és a helyszínen életét vesztette, egy fiú a kórházban halt meg. Két másik fiatal is megsérült, míg az autó vezetője sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A távirati iroda úgy tudja: a BMW csaknem 120 kilométer/órás sebességgel hajtott a 11-es úton Budapest irányából, amikor a baleset történt.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megerősítette: a balesetben elhunyt egyik fiatal Szabó Imre környezetvédelmi miniszter fia. A tárca a család gyászára való tekintettel további részleteket nem közölt.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Elromlott a hangulat a tőzsdéken, a magyar piac is lefordult

Elromlott a hangulat a tőzsdéken, a magyar piac is lefordult

A forint szempontjából a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a héten - az elemzők véleménye szerint a jegybank 50 bázisponttal fogja csökkenteni a kamatokat, ezzel az irányadó ráta 7,25%-ra csökkenhet. Ez lehet az egyik utolsó kamatcsökkentés idén, az év végére is viszonylag magas kamatot várnak az elemzők. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthatunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×