eur:
385.32
usd:
354.88
bux:
68087.26
2024. május 21. kedd Konstantin

Népszerűbb a csapvíz, ha drága az innivaló

Zacskós vízzel és ivókutakkal oltja a Sziget fesztivál látogatóinak szomját a Fővárosi Vízművek; a szigetlakók a nagy melegben örülnek a kutaknak, folyamatos a sorban állás a csapokból folyó hideg vízért.

A mintegy 3 kilométer hosszan kiépített ideiglenes vízhálózatról működő 11 ivókút mellett a rendkívüli meleg miatt 2 ezer darab félliteres zacskós vízzel is oltja a fesztiválozók szomját a Fővárosi Vízművek - közölte a cég kommunikációs osztályvezetője.

Lévai Zsuzsanna tájékoztatása szerint a 20 másodperc után automatikusan záródó, víztakarékos és higiénikus nyomócsapokon keresztül az egyhetes rendezvény alatt - a tavalyi tapasztalatok alapján - várhatóan csaknem 8 ezer köbméter víz fogy majd el, ami megfelel Halásztelek egy heti fogyasztásának.

A Fővárosi Vízművek a kutakat rendszeresen takarítja - fűzte hozzá az osztályvezető.

A szigetlakók többsége láthatóan örül az ivókutaknak: folyamatos a sorban állás a hideg vízért. A legtöbben műanyag palackokkal várakoznak, de van olyan is, aki tisztálkodásra, fogmosásra vagy lábmosásra használja a csapokat.

A távirati iroda tudósítója által megkérdezettek között általános vélemény, hogy a hideg víz a legjobb szomjoltó. A sorban állók többsége azt mondta: elsősorban azért használja a kutakat, mert túl drágának találja a büféknél és bároknál kapható innivalókat.

Persze azért a sört nem helyettesítheti az ingyen ivóvíz sem - jegyezte meg egy fiatalember.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×