eur:
385.37
usd:
355.06
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem kell börtönbe vonulnia a sikkasztó főkapitánynak

Jogerősen hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte sikkasztás miatt a volt Baranya megyei rendőrfőkapitányt a megyei bíróság.

Ernyes Mihályt, aki nyugállományba vonulása óta ügyvédként dolgozik, mellékbüntetésként két évre eltiltották foglalkozásának gyakorlásától, és a mintegy 2 millió forintos kár megfizetésére kötelezték.

A férfi a vád szerint még 2005-ben ügyfele meghatalmazásával mintegy 2,2 millió forintot vett fel egy biztosító társaságtól kárrendezésre, de a pénzt nem adta át, hanem elköltötte. Megbízója ezért tett feljelentést ellene.

A volt rendőrfőkapitány ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt jelenleg is folyik eljárás a Pécsi Városi Bíróságon.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Iránykeresés az amerikai tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult, míg az amerikai tőzsdék az irányt keresik. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×