eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Négysávos lett a külső Váci út

Elkészültek a külső Váci út négysávosra bővítésével Budapesten a Fóti út és a Szilas-patak között - közölte Demszky Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen. Idén ez volt Budapest legjelentősebb és legköltségesebb útrekonstrukciója.

A beruházás mintegy 1,2 milliárd forintba került, ebből 960 millió forintot a kormány finanszírozott, a fennmaradó részt pedig a főváros biztosította a felújításhoz kapcsolódó csatornaépítéshez - mondta el a főpolgármester.

Hozzátette: az idén ez volt Budapest legjelentősebb és legköltségesebb útrekonstrukciója.

Az út műszaki átadása a tájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint augusztusban lesz, a Fóti út és a Bagaria utca közötti útszakasz azonban határidő előtt elkészült, így ezen a szakaszon már mind a négy sávon haladhat a forgalom. A Megyeri és Fóti út közötti szakasz 2007-ben újult meg. A Fóti út és a Szilas-patak közötti útszakaszt 2008-ban újítják fel, ezen belül készült el a tervezettnél korábban a Bagaria utcáig tartó szakasz.

A sajtótájékoztatón Demszky Gábor bekapcsolta az útszakasszal együtt elkészült jelzőlámpát is a Váci út és a Fóti út kereszteződésében.

Trippon Norbert (MSZP), Újpest alpolgármestere elmondta: a kerület lakói és az önkormányzat örülnek az útfelújításnak. Az MTI kérdésére kifejtette, hogy az augusztus végi műszaki átadás után már a Szilas-pataktól egészen a Megyeri útig négy sávon lehet majd autózni a külső Váci úton.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×