eur:
385.29
usd:
354.42
bux:
68343.99
2024. május 21. kedd Konstantin

Jogtudatos fesztiválozó lehet a Szigetelő

Sok a megbeszélnivaló és az érdeklődő az Országgyűlési Biztosok Hivatalának sátrában a Sziget Fesztiválon, de ebben az is közrejátszik, hogy a tesztek kitöltésével nyerni lehet - mondta az InfoRádiónak az állampolgári jogok országgyűlési biztosának munkatársa.

A gyülekezési törvény visszásságai, a banki kölcsönök kockázatai, a parkolás anomáliái és a térfigyelő kamerák - többek között ezek is szóbak kerülnek az Országgyűlési Biztosok Hivatalának sátrában a Sziget Fesztiválon.

A beszélgetéseken kívül nyereményekkel kecsegtető játékos teszteket tölthetnek ki a látogatók - mondta az InfoRádiónak az állampolgári jogok országgyűlési biztosának munkatársa.

Hajas Barnabás hozzátette: elsősorban jogtudatosító és jogi felvilágosító munkát végeznek a rendezvény 5 napja alatt, és igyekeznek az alapjogi problémákra felhívni a fesztiválozók figyelmét.

Tudunk meglepetést okozni a játékosoknak, akiknek többsége nincs tisztában azzal, hogy bizonyos adatkezeléshez írásbeli hozzájárulásukra van szükség, és kikérhetnek közérdekű adatokat is - mondta a szervező.

Hajas Barnabás ugyanakkor elismerte: a látogatók nagy része a vonzó ajándékok miatt tér be a sátorba, és nem azért, mert ismeri az alapavető jogokat. 

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×