eur:
385.38
usd:
354.96
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

A szakszervezetek vitatják az adómódosítási javaslatokat

A szakszervezetek szerint hátrányosan érintené az alacsony keresetű munkavállalókat a szakértők által a napokban ismertetett adómódosítási javaslatok. Az érdekképviseleti vezetők elutasították az áfa és az egészségügyi hozzájárulás emelésére, valamint a különadó eltörlésére és az egységes 20 százalékos személyi jövedelemadóra vonatkozó adótanácsadói elképzelést.

Korábban a KPMG, a PricewaterhouseCoopers, az Ernst and Young és a Deloitte szakemberei által kidolgozott javaslat szerint - egyebek között - 23 százalékra nőne az áfa kulcsa, 8 ezer forintra az eho, 15 milliós éves jövedelemig 20, azon felül 30 százalék lenne az szja, megszűnne a különadó és az önkormányzati reformmal egy időben az iparűzési adó. A javaslatot támogatja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Joint Venture Szövetség és a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága is. A szakszervezetek ugyanakkor úgy vélik, hogy a javaslatok csak magas jövedelműeknek, valamint a nagyvállalkozásoknak kedveznének.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×