eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kedvezmények, amelyek megkönnyítik a tanévkezdést a családoknak

Beiskolázási támogatás, ingyen tankönyv és kedvezményes étkeztetés. A tanévkezdet előtt érdemes tájékozódni mindarról, hogy a gyermekek után milyen kedvezmény, vagy állami támogatás igényelhető.

A beiskolázási támogatás minden tanköteles gyermek után adható. Erről az adómentes, béren felüli juttatásról a munkáltató dönt, tehát rajta múlik, hogy megkapja-e a munkavállaló. Amennyiben biztosított a támogatás, 20 700 forintnyi utalványt kaphat egy-egy szülő. Az összeg mindkét szülőnek odaadható, így egy gyermek akár 41 400 forintos támogatással kezdheti az új tanévet.

Az utalványok a tanévkezdést megelőző és az azt követő 60 napig érvényesek, idén október 30-ig lehet beváltani azokat élelmiszerre, könyvre, taneszközökre, ruhára.

További segítség lehet a szülőknek az ingyenes tankönyv - írja a Weborvos internetes portál. Erre akkor jogosult a gyermek, ha tartósan beteg, vagy fogyatékkal él, pszichés fejlődési zavarai miatt a nevelési, tanulási folyamatban tartósan és súlyosan akadályozott.

Akkor sem kell fizetni a taneszközért, ha a családban három vagy annál több gyermek van, vagy ha a tanuló nagykorú és saját jogán családi pótlékra jogosult, vagy ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

Fontos tudni, hogy a jogosultságot minden esetben hivatalos papírokkal kell igazolni.

Így van ez az gyermekétkeztetési kedvezménynél is. A szabályok szerint a bölcsődés, az óvodás, az 1-5. évfolyamon nappali tagozaton tanuló és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek étkeztetését 100 százalékban megtérítik, 50 százalékos kedvezményt kapnak a három- vagy többgyermekes családok gyermekei, valamint a tartósan betegek és a fogyatékkal élő gyermekek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×