eur:
385.68
usd:
354.36
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

HM: Magyarország nem juttatott fegyvereket Grúziának

A Honvédelmi Minisztérium szóvivője cáfolta a Právo című prágai baloldali lap azon értesülését, mely szerint Magyarország 66 páncélozott harckocsit szállított a grúz hadseregnek. Bocskai István az InfoRádiónak azt mondta: Magyarország csak a NATO számára szállít fegyvereket.

Magyarország semmilyen formában nem adott fegyvereket, köztük páncélosokat sem Grúziának, és nem adott el, valamint nem adott át semmilyen hadieszközt - szögezte le az InfoRádiónak Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Mint kifejtette, hazánk donációs politikája szerint csak nemzetközi szervezeteknek ad el fegyvereket, egy külön program keretében. Erre példa volt Afganisztán, ahol az afgán nemzeti hadsereg felfegyverzésére szólított fel a NATO, de ebben az esetben is a NATO-nak adtuk át a fegyvereket. Hasonló történt Irak esetében is.

A szóvivő elmondta, nem juttatak fegyvereket Grúziának olyan formában sem, a nemzetközi szervezeteket megkerülve, mint a kilencvenes évek elején Horvátországnak nyújtottunk támogatást.

Így a prágai lapban megjelent értesülés alap nélkül való - emelte ki.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×