eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nincs kapacitása a rendőrségnek a drogterjesztő hálózatok felgöngyölítésére

Nincs elég ereje ahhoz a magyar rendőrségnek, hogy felderítse azokat a szervezett bűnözői hálózatokat, amelyek drogot terjesztenek az országban. A Rendőrtiszti Főiskola tanára hangsúlyozza: rendkívül pénz-, idő- és energiaigényes munka ez, ezért gyakran a cél előtt fullad ki egy-egy ügy.

Rendszeresen azt tapasztalja Németh Zsolt, a Rendőrtiszti Főiskola tanára, hogy amikor elkezdődik egy drogterjesztő hálózat felderítése, néhány hónapig kemény munka folyik, aztán kifulladnak a nyomozók, nincs erejük tovább folytatni.

Ennek egyik oka, mint mondta, hogy erősen konspirált tevékenységről van szó, titkosszolgálati eszközöket is alkalmazni kell. A rendőri munka tehát idő- és pénzigényes.

Ha igaz az, amiről hallani, hogy hétvégeken fiatalok százezrei fogyasztanak drogot, akkor ezt a piacot csak szervezetten lehet ellátni - hívta fel a figyelmet Németh Zsolt.

Azonban bűnszervezet ritkán kerül horogra, arról meg végképp nem tudni, hogy az a pénz, ami így keletkezik, hogyan mosódik tisztára - jegyezte meg a Rendőrtiszti Főiskola tanára.

Kijelentette, hogy a rendőrség egyébként minden vonatkozásban túlterhelt. A Németh Zsolt úgy véli, lehetetlen eredményre jutni úgy, hogy a drogfogyasztókat büntetőjogi következmények fenyegetik. Ha ezt megszüntetnénk, talán több információforrásunk lenne - szögezte le a Rendőrtiszti Főiskola tanára.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×