eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fegyelmi vizsgálat a mentésvezető ellen Kolonics György halálával kapcsolatban

Fegyelmi vizsgálat indult az ellen a mentésvezető ellen, aki szolgálatban volt, amikor Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok, kenus edzés közben meghalt - jelentette be Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

A főigazgató elmondta: a vizsgálat, amely még nem ért véget, megállapította, hogy a szolgálatban lévő mentésvezető közelebbi mentőegységet is küldhetett volna az olimpikonhoz.

A vizsgálat először is a hívás fogadására terjedt ki. Mint kiderült, a hívás 10 óra 22 perckor futott be a mentőszolgálathoz, két perccel később riasztották a mentőkocsit, amely az indulást követően 17 perccel később ért ki a helyszínre. A második kérdés az volt, hogy hogyan döntött a mentésvezető, vagyis lehetett volna-e olyan mentőegységet küldeni, amely feltehetően gyorsabban ér oda a haldokló sportolóhoz - részletezte a főigazgató.

A vizsgálat azt vetette fel, hogy lehetett volna ilyen mentőegységet találni, felmerült ugyanis a mentőhelikopter vagy a motoros mentő kiküldésének lehetősége is - tette hozzá Göndöcs Zsigmond. A fegyelmi eljárás feladata feltárni, hogy mekkora felelőssége van az ügyben a mentésirányítónak - mutatott rá a főigazgató.

A sportoló helyszíni ellátásáról, vagyis a sikertelen újraélesztési kísérletről megállapították, hogy az a szakma szabályai szerint történt - tette hozzá.

Az ügyben indított vizsgálat még tart, a fegyelmi tanácsnak harminc napja van, hogy eredményre jusson - jelezte Göndöcs Zsigmond.

A 36 évet élt Kolonics kedden edzés közben rosszul lett, elveszítette az eszméletét, és életét nem sikerült megmenteni. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×