eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A vihar miatt több mint 140-szer riasztották a tűzoltókat - képekkel

Országszerte több mint 140-szer riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar miatt, az esetek többségében fákat döntött ki az erős szél, de a betörő víz is gondokat okozott; személyi sérülés sehol nem történt.

Jellemzően a nyugati, délnyugati országrészben tombolt a vihar, amely Zala, Veszprém, Somogy, Fejér és Pest megyét érintette - mondta Szentes György az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, hozzátéve, hogy senkit nem kellett kitelepíteni.

A Fejér megyei Soponyán egy ház kéményét bontotta meg a szél. Balatonlellén a mólón lévő étteremsorra zúdult be a víz, Balatonkenese belterületén pedig a vihar fákat döntött a sínekre, ezért 30 percig szünetelt a vasúti forgalom.

Veszprémben a fakidőléseken és vízbetöréseken kívül két tűzeset történt: Pécselyen és Balatoncsicsón villám csapott egy-egy házba, a tüzet eloltották, személyi sérülés itt sem történt. A megyei katasztrófavédelem ügyeletese, Wiborni József tájékoztatása szerint a házak tetőszerkezete és beépített tetőtere leégett; Pécselyen a kár mintegy ötmillió forintra tehető, Balatoncsicsón még tart a kárfelmérés.

Somogyban fákat döntött ki a 90-100 kilométer erősségű szél, pincéket öntött el a víz - közölte Pfeifer Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Az MTI a térségben lakóktól úgy értesült, hogy több helyen nem működtek a mobiltelefonok, Tabon pedig áramszünet volt. A Balaton térségében másodfokú, azaz a legmagasabb szintű a viharjelzés.

A dél-borsodi Bogácson több ház tetőszerkezete megsérült a viharban - mondta Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: több villanyoszlop is kidőlt a vihar hatására Mezőkövesd és Bogács között. Az elsődleges adatok szerint lakóház is megsérült és nincs áramszolgáltatás ezen a területen.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a VIII. kerületi Gutenberg téren lévő művelődési ház pincéjében 60 centiméter magasan áll a víz, itt jelenleg is dolgoznak a tűzoltók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×