eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Suchman: Ha ötször nem sikerült, akkor valami gond van

Suchman Tamás szocialista parlamenti képviselő szerint az Alkotmánybíróság tanácsot adhatna a gyűlöletbeszédre vonatkozó kezdeményezések kapcsán. Eddig minden, a témában indítványozott törvénymódosítási javaslatot elutasított a testület, mivel azok az alkotmánybírák szerint aránytalanul korlátozták a véleményszabadságot.

A kormánypárti politikus a korábbi törvénymódosítási megoldásokra utalva az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: ha ötször nem sikerült, akkor valami gond van, hiszen kiváló jogászok vettek részt a tervezetek előkészítésében.

Suchman Tamás hangsúlyozta: a jogszabályok szerint nem tilos az Alkotmánybíróság számára, hogy segítsen létrehozni a megfelelő törvénytervezetet, ne csak azt nyilvánítsa ki folyamatosan, hogyan nem jó a szabályozás.

A legutóbbi ítélet azt is kifejti, hogy a kérdést lehet szabályozni, csak a beterjesztett szabályozás nem jó - tette hozzá.

A képviselő kiemelte: legutóbb nem egyöntetűen szavaztak az alkotmánybírák, voltak különvélemények. Suchman Tamás bízik abban, hogy ezeket korrektül feldolgozva el lehet jutni a megoldáshoz.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×