eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Az Európai Unió nem csodatévő a magyarok szerint

Magyarország állampolgárai - Nagy-Britannia és Ausztria mellett - a legborúlátóbbak az Európai Unióban. Az Eurobarométer legújabb felmérését készítő TNS Hungary igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a magyarok az egyéni és az ország gazdasági helyzetének figyelembevételével ítélik meg az EU-t.

Infláció, energia- és élelmiszerárak megugrása, rövid távú megoldás hiánya - az Eurobarométer legfrissebb felmérését készítő TNS Hungary igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a magyarok leginkább ezek figyelembevételével ítélik meg az Európai Uniót.

A felmérés jól kimutatta, hogy a gazdasági helyzet megítélése az EU átlagát tekintve mínusz 21 százalékpontot romlott - ez Duránszkai Gábor szerint nagy változás az unión belül.

Ugyanakkor hozzátette: a magyarországi szkepticizmus az unióval szemben az elmúlt másfél évben nem növekedett, de így is be lehet sorolni minket abba a körbe, ahol Nagy-Britannia és Ausztria is van - ők a legszkeptikusabb országok az EU-t illetően.

Tehát Magyarország már a 3 legborúlátóbb ország között van, de ha az igazgató szerint az lenne a vizsgálat tárgya, hogy kilépjünk-e az unióból, elutasító lenne a válasz. Duránszkai Gábor hozzátette: a magyarok az egyéni és országos gazdasági helyzet miatt látják úgy, hogy az Európai Unió mint csodatévő nem jelent meg, és nem nyújtott nagyon gyors segítséget.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×