eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Még átveheti a HospInvest az egri kórházat - nem járt le a határidő

Téves az az állítás, amely szerint július elsejével lejárt a határidő, hogy a HospInvest Zrt. átvegye az egri kórház működtetését - közölte a Heves megyei közgyűlés szocialista elnöke. Sós Tamás azt mondta: a kórház működtetéséről szóló szerződés szerint erre az év végéig lehetősége van a cégnek.

Téves az az állítás, hogy a HospInvest Zrt.-nek július elsejével kell átvennie az egri kórház működtetését, hiszen a szerződés kiköti, hogy a leendő működtetőnek erre kétszer 120 nap áll rendelkezésére - mondta az InfoRádiónak a Heves megyei közgyűlés elnöke.

Sós Tamás szerint ez akár év végéig is eltarthat, de szeretnék a nyár végén, kora ősszel az ügyet lezárni, és a kórház sorsát hosszabb távon rendezni.

A megyei közgyűlés szocialista vezetője szerint egy betegközpontú, jól szervezett kórházat akarnak létrehozni, ahol megbecsülik a dolgozókat, és költséghatékonyan működik.

A kórház dolgozóinak többsége azonban úgy véli: július elsejével lejárt a határidő a kórház átvételére. Ennek kapcsán Sós Tamás elmondta: ebben az ügyben jelen van a politika a szélső baloldaltól a szélső jobboldalig, és jelen van a megtévesztés, a megfélemlítés, valamint a feszültség állandósítása.

A közgyűlés elnöke hangsúlyozta: az kérték a HospInvestől, hogy nagy körültekintéssel vegye át a kórházat, közvetlenül kössön szerződést a dolgozókkal, tegyen bizalomerősítő lépéseket, és tegye lehetővé azt, hogy minden egyes dolgozónak lehetősége legyen információt szerezni.

De a politikai hangulatkeltés, ami a kórházban van, az elmúlt időszakban sok esetben megakadályozta a valódi párbeszédet - véli Sós Tamás.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×