eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fodor: "Ebbe a kormányba nincs visszaútja az SZDSZ-nek"

Az SZDSZ megvárja a kisebbségi kormány cselekvési tervét, és azután dönt annak parlamenti támogatásáról - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fodor Gábor, a párt elnöke, aki Kóka Jánosnak a frakcióvezetői poszt helyett az SZDSZ Országos Tanácsának elnökségét ajánlotta fel.

A kisebbségi kormányzás ideáig politikai agónia volt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fodor Gábor, aki hozzátette: egyáltalán nem előrevivő az ország szempontjából, ami jelenleg történik.

Az ország érdekében nyitottnak kell arra lennünk, hogy valóban megfontoljuk, mit akar tenni a kormány, de ideáig még senki nem látott programot, és nem tudjuk, mi a kormány cselekvési iránya - hangsúlyozta az SZDSZ elnöke, aki szerint azonban a kisebbségi kormányzás egyáltalán nem biztos, hogy kudarcsorozat lesz.

A liberális politikus kijelentette: ha a kormány cselekvési programjában lesznek támogatható elemek, amik az ország érdekét szolgálják, akkor azt lehet támogatni, de ha nem, akkor új kormányformációban kell gondolkodni.

Fodor Gábor hangsúlyozta: ellenzéki pártként kívánja vezetni pártját, és az SZDSZ-nek ebbe a kormányba már nincs visszaútja.

Frakció helyett Országos Tanács

A liberális párt frakcióvezetősége körül kialakult helyzetről a pártelnök azt mondta az InfoRádiónak: Kóka Jánosnak a frakcióvezetőség helyett az SZDSZ Országos Tanács elnökségét ajánlotta fel, ami a párton belül a második legfontosabb tisztség.

Fodor Gábor szerint, mivel az SZDSZ nem kormánypárt, nem ajánlhatott fel elődjének miniszteri vagy államtitkári posztot. Hozzátette: erről még nem állapodtak meg, és a kompromisszum érdekében még néhányszor le fognak ülni egymással.

A szabad demokrata politikus kijelentette: ragaszkodik ahhoz, hogy a pártelnök tegyen javaslatot a frakcióvezetői posztra. Fodor Gábor úgy véli: a pártelnöknek erre mindig kell, hogy legyen lehetősége és joga, mert egyébként belső politikai konfliktus alakulhat ki az SZDSZ-en belül.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×