eur:
389.61
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az ország egyik legnagyobb kulturális központja épül Győrben

Az ország egyik legnagyobb kulturális központját építi fel Győrben, az egykori növényolajgyár helyén az Arrabona City Park Kft. - írja a Napi Gazdaság. Felboríthatja a konvergenciaprogramot az M6-os autópálya továbbépítése. A Magyar Nemzet információi szerint a Dunaújváros-Szekszárd közötti szakasz teljes, 119,6 milliárd forintos vállalási összege költségvetési kiadásnak minősülhet.

Az ország egyik legnagyobb kulturális központját építi fel Győrben, az egykori növényolajgyár helyén az Arrabona City Park Kft. - számol be róla a Napi Gazdaság. A programhoz készült előterjesztés szerint a 14 ezer négyzetméteren helyet kap majd a Győri Balett, a Városi Művészeti Múzeum, a Vaskakas Bábszínház és a győri fesztiváliroda. A beruházás 2010-re készül el.

Nyáron, amikor az óvodák és iskolák zárva vannak, az egyébként is rászoruló gyerekek csak az önkormányzatokra vagy az alapítványokra számíthatnak - olvasható a Népszabadságban. Magyarországon 15-20 ezer olyan gyerek van, aki otthon szinte egyáltalán nem kap enni - az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete és hazai civil szervezetek becslése szerint. További körülbelül százezer gyerek kevés és egyhangú ételhez jut, leginkább a húst, a zöldséget és a gyümölcsöt nélkülözi. Nyáron még rosszabb: ilyenkor a gyerekek elesnek az óvodai, iskolai étkezés lehetőségétől. Ellátás elvben ilyenkor is minden rászorulónak jár, de a gyakorlatban körül-belül ötezer gyerekhez nem jut el a segítség.

Felboríthatja a konvergenciaprogramot az M6-os autópálya továbbépítése. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanis a Dunaújváros-Szekszárd közötti szakasz teljes, 119,6 milliárd forintos vállalási összege költségvetési kiadásnak minősülhet az eredetileg magánerő bevonásával, PPP-konstrukcióban tervezett projekt hibás megvalósítása miatt.

A honlapján közzétett nyílt levélben búcsúztatja a Társaság a Szabadságjogokért Schiffer Andrást, aki lemondott ügyvivői tisztségéről és tagként is kiválik a jogvédő szervezetből - írja az Index. A TASZ elvi mércéje és alapszabálya nem teszi lehetővé, hogy tagjai pártokban vállaljanak szerepet, és a többi ügyvivő szerint Schiffer éppen ezt jelentette be az Indexnek adott interjújában. Schiffer szerint pártalapításról még nincs szó, a TASZ-t viszont korábban is kritizálták a Védegyletben való szerepvállalása miatt. Ezért most kilépett, de nincs harag.

A számviteli törvény módosításával mérsékelni lehetne az exportra termelő magyar vállalkozásoknál az erős forint miatti negatív hatásokat a Magyar Külgazdasági Szövetség szerint. A Világgazdaság információja szerint a grémium a tegnapi ülésén arról határozott, hogy néhány napon belül megkeresi kezdeményezésével a pénzügyi tárcát.

Hogy képzeli el a Balaton fejlesztését Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője? Kell-e tartani a Blaton "túlfejlesztésétől"? Megalapozott-e a jelenleg Magyarországon tapasztalható hotelpiaci boom? - ezeket a kérdéseket tette fel a Portfolió John Newtonnak, a Quinlan Private Golub magyarországi vezetőjének. Az interjút a gazdaság portálon olvashatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×