eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Példás együttműködés előzte meg a börtönőr tettenérését

Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr, aki ellen vesztegetés miatt folytat eljárást az ügyészség. A Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint tetten érték az őrt, miután információkat kaptak arról, hogy a fegyőr pénzért mindent megszerzett az elítélteknek. Kökényesi Antal hangsúlyozta: bár kevés hasonló eset történik, változtatásokat vezetnek be, például a képzésben.

A tököli eset kapcsán a Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az InfoRádiónak elmondta: példás együttműködéssel történt a börtönőr tettenérése, és a katonai ügyészség eljárásának elindítása.

Kökényesi Antal hozzátette: bár kevés az ilyen típusú bűncselekmény a büntetés-végrehajtás szervezetében, az évi néhány eset további intézkedések bevezetését igényli.

Ilyen intézkedés lesz az is, hogy jelentős változtatásokat vezetnek be a képzésben, ami hosszabb lesz, és tematikájában is módosul: jelentős szerepet szánnak annak, hogyan lehet elkerülni a korrupciós és vesztegetéses eseteket, illetve más bűncselekményeket. Ezeket időben kell észlelni, értékelni, és megelőzni - hangsúlyozta a parancsnok.

Kökényesi Antal elmondta: számít a parancsnokoknak és azoknak a szervezeteknek, valamint hatóságoknak a munkájára, akikkel együttműködtek a tököli esetben is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×